Yiğit Özel Plaka

Yiğit Özel Plaka

Yiğit Özel Plaka Müşavirlik

Ocak 2002 Tarihinde kurulan Yiğit ÖZEL Plaka ve Müşavirlik Hizmetleri sektöründe verilebilecek en iyi ve kaliteli hizmeti hedef alıp yatırımlarını bu doğrultuda gerçekleştirmiştir.

Bizler hedefimize doğru yol alırken en çok hizmet kalitesini ve dürüstlüğü önemsedik.Sürekli müşteri memnuniyeti bilincini içinde yaşatarak uzun yılları geride bırakan Yiğit ÖZEL Plaka ve Müşavirlik Hizmetleri günümüzde öncü bir marka olmanın haklı gururunu yaşamakta…

Firmamız ÖZEL PLAKA konusunda Ülkemizin öncü markası olma gururunu yaşarken Taklitlerimiz her zamanki gibi bizi taklit ve takip etmekten geri kalmıyorlar.

(Takdir ediliyorsan değil, Taklit ediliyorsan başarmışsın demektir)

Özel Plaka

Araba sahibi kişilerin en çok merak ettiği ve araştırdıgı konuların başında özel plaka gelmektedir. Özellikle yeni araç sahibi olan sürücüler aldıkları araç için trafik şubesinin verdiği plakaların haricinde kendisi için önem ve arz eden harf guruplarının plakasında görmek ister, Bunlar sırasıyla isim, soyad, Eşinin, Çocuklarının , Sevdiklerinin baş harflerini ayrıca şirket ünvanı , tuttuğu takım ve memleketinin plaka kodu olan rakamlar, Böyle bir plakaya sahip olmak için doğru kişiler ile iletişime geçmek çok önemlidir.

Bizler Yiğit Özel Plaka firması olarak bu hizmeti siz değerli müşterilerimize vermekten büyük mutluluk duyarız.

Özel plaka nasıl alınır? İstediğimiz plakayı bastırabiliyor muyuz?

Özel plaka almak için istediğiniz plaka adresinde ikamet etmeniz gerekir eğer o adreste ikamet etmiyorsanız o plakayı alamazsınız. İkamet adresiniz nerede kayıtlı ise oradan aldığınız plakayı kullanabileceksiniz bu yüzden bulunduğunuz ilçenin emniyet müdürlüğüne başvuruyorsunuz tek fark trafik vakfına yapılan bağışların farklı meblağlarda olması. Kısacası adresinizin kayıtlı olduğu yerde istediğiniz plakanın bulunması ve talep edilen ücreti vakfına bağışlamanız. Eğer istediğiniz plaka başka bir yere bağlı ise adresinizi taşımalısınız.

Plaka Yenileme ve Değiştirme Rehberi: Özel Plaka Nasıl Alınır?

Plaka yenileme ve değiştirme işlemi birbirinden farklı süreçlerdir. Araç plaka değiştirme genellikle ikinci el araç satın alındığında, plaka yenileme ise plakalar okunamayacak kadar hasar gördüğünde yapılan işlemlerdir. İşte, plaka değiştirmek, yenilemek ve özel plaka almak için izlenmesi gereken adımlar…

 Plaka Değişimi Hakkında Merak Edilenler

Araba plakası değiştirme, yeni plaka çıkarma, özel plaka alma ve plaka yenileme işlemleri birbirinden farklı işlemlerdir. Plaka değişimi nasıl ve neden yapılır gibi merak ettiğiniz sorularınızın cevaplarını sizler için derledik.

Plaka Değiştirme Nasıl Yapılır?

İkinci el araç aldığınızda ya da ikametinizi değiştirdiğiniz araç plakasındaki bilgilerin tamamen değiştirilmesi işlemi plaka değişimidir.

Plaka Değiştirme Nerede Yapılır?

Plaka değiştirme işlemi için ilk olarak notere başvuru yapmanız gerekir. Eğer ikinci el araç satın aldığınız için plaka değiştiriyorsanız bunu mutlaka notere belirtmelisiniz. Arabayı aldığınız andan itibaren bir ay içinde plakayı değiştirme isteğiniz olduğuna dair trafik tescil birimine başvuru yapmalısınız. Ardından Trafik Tescil Şubesi’nin verdiği belge ile birlikte Şoförler Odası’na gitmeli ve yeni plakanızı bastırarak tekrar trafik tescil şubesine gitmeniz gerekir.

Plaka Değiştirme İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Plaka değiştirmek için;. İkinci el otomobil satın almış olmanız veya ikamet değişikliği yapmanız gerekmektedir. Bunlara ek olarak; sonradan plaka değiştirme için araç sahibinin ya da kanuni temsilcisinin yetkili mercilere kendisinin başvurması gerekir. Satın alınacak aracın MTV borcunun olmaması ve araç muayenesinin yaptırılmış olması da plaka değişikliği için gerekli şartlar arasındadır.

Plaka Değiştirme İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Plaka değiştirmek için gerekli şartlara sahip olmanın yanı sıra hazırlanması gereken evraklar şunlardır:

  • Araç satın alan kişinin kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Aracın trafik belgeleri
  • Kimlik belgesi aslı ve fotokopisi
  • Araca ait mevcut trafik belgeleri
  • Zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesi
  • Aracın ön ve arka plakaları
  • Araç satış belgesinin noter onaylı aslı ve fotokopisi
  • Türkiye Şoförler Odası’ndan alınan nakil dosyası
  • Alınan araç şirkete ait ise şirketin sicil kayıt örneği, imza sirküleri ve sicil gazetesi

Plaka Değiştirme Zorunlu mu?

Plaka değişikliği araç sahibinin isteğine bağlı olarak yapılır. Dilerseniz plakayı değiştirmeden eski plaka ile aracınızı kullanabilirsiniz.

Satış Sebebiyle Plaka Değişikliği Nasıl Yapılır?

İkinci el aracı alır almaz plakayı değiştirmek isterseniz plaka değiştirme işlemi için gerekli koşulları yerine getirmeniz ve gerekli evrakları tamamlamanız gerekir. Ardından noterde satış ve devir işlemlerini yaparken plaka değişikliği yapmak istediğinizi belirtmelisiniz. Eski plakayı notere devrederek en yakın Şoförler Odası’na gidip plaka basım ücreti ödeyerek araç plakasını bastırabilirsiniz.

Plaka Değiştirme Ücreti Ne Kadar?

Plaka değişim ücreti, plaka basım ve notere ödenen ücretin toplamından oluşur. Plaka değiştirme ücreti 2021 yılında 257 TL olarak belirlenmiştir. Bunun dışında Şoförler Odası’ndan alınan form için 55 TL ücret ödemeniz gerekirYani yeni plaka alma için toplamda 312 TL ödeme yapmalısınız.

Plaka Değiştirme Süresi Ne Kadar?

İkinci el araç alındığında ya da ikamet değişikliğini takiben bir ay içinde plakayı değiştirerek yeni plaka ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

Plaka Yenileme Hakkında Merak Edilenler

Plaka yenileme işlemi ile ilgili merak ettikleriniz için aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz.

Plaka Yenileme Nedir?

Aracınızın plaka bilgileri değiştirilmeden plaka tabelasının yenilenmesine plaka yenileme işlemi denir.

Plaka Yenileme Neden Yapılır?

Araç plakası yıpranma, hasara uğrama gibi nedenlerden dolayı okunması güçleştiğinde plaka yenileme işlemi yapılmalıdır. Araç plakası ağır hasarlı olduğunda cezai müeyyide uygulanır. Ağır kusurlu plakalar şunlardır:

  • Yasal olmayan yollarla basılan App plakalar
  • Üzerinde vida bulunan plakalar
  • Üzerinde damgası olmayan plakalar
  • Harfleri ve sayıları okunamayacak kadar yıpranmış plakalar

Plaka Yenileme Nasıl Yapılır?

Plaka yenileme işleminiz için atmanız gereken ilk adım gerekli belgeleri hazırlamaktır. Hazırladığınız belgeler ile birlikte notere gidip plaka yenileme için başvuruda bulunabilirsiniz. Ardından Şoförler Odası’na bağlı çalışan plaka basım merkezler aracılığı ile plaka bastırarak araca takabilirsiniz.

Plaka Yenileme İçin Gerekli Evraklar

Plaka yenileme işlemi için notere başvurduğunuzda aşağıdaki belgeleri yanınızda bulundurmanız gerekir:

  • Aracınızın ruhsatı
  • Kimlik belgenizin aslı ve fotokopisi
  • Aracınızın ön ve arka plakaları

Özel Plaka Hakkında Merak Edilenler

Araç sahipleri araçlarını kendilerine özel hale getirmek için tuttukları spor takımı, doğum günü ya da özel günlerini, isimlerini ya da siyasi parti kısaltmalarını plakalarına taşımak isteyebilir. Siz de özel plaka almak istiyorsanız aşağıdaki bilgiler size fayda sağlayabilir.

Özel Plaka Nasıl Alınır?

Özel plaka almak için öncelikle almak istediğiniz plakanın başka bir araçta kullanılıp kullanılmadığını tespit etmelisiniz. Emniyet Müdürlüğü’ne bizzat giderek ya da web sitesindeki uygulamaları kullanarak plaka sorgulaması yapabilirsiniz. Sorgulama sonrası istediğiniz plaka boşta ise rezerve edebilirsiniz. Ardından özel plaka için belirlenen bağış miktarını ödemeli ve bağış makbuzunu almalısınız. Özel plaka, keyfi plaka değişikliği olduğu için maliyeti yüksek olabilir. Eğer aracı ikinci el satın aldıysanız ön ve arka plakalarını çıkarıp noteri plaka değişikliği hakkında bilgilendirerek plakaları teslim edin. Noterden yeni plakanız ile ilgili düzenlenen belgeleri alıp Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına giderek plaka basım merkezinden plakanızı bastırın ve yeni plakanızı teslim alın. Özel plakanızı aracınıza monte ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Özel Plaka Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Şahıslar için özel plaka alındığında plakada yazan şehirde ikametgâh etmek zorundadır. Örneğin 45 FB 123 kodlu özel plakayı almak istiyorsanız ikametgâh adresinizin Manisa olması gerekir. Ancak şirketler için böyle bir durum söz konusu değildir.
  • Özel plaka aldığınızda yılda iki kez özel plaka vergisi ödemek zorunda olacağınızı unutmayın. Bu verginin miktarı 5 bin ile 15 bin arasında değişiklik gösterebilir. Özel plaka vergisi sabit değildir. Araç sahibinin yıllık gelirine göre değişiklik gösterir.
isim plaka özel isimli plaka özel plaka özel plaka alma özel plaka almak istiyorum özel plaka fiyatı özel plaka istanbul özel plaka kaç para özel plaka nasıl alınır özel plaka nekadar özel plaka satış özel plaka seçme özel plaka sorgulama özel plaka tahsis özel plaka vergileri özel plaka yapma plaka özel satılık özel plaka satılık özel plaka istanbul Yiğit Özel Plaka